20 - 21 september

Clean Up Bergse Plaat

Maak je omgeving schoon en ga gratis klimmen!

Ga jij ook meehelpen om de Bergse Plaat schoon te maken? Meld jouw team dan nu meteen hieronder aan! Ga opruimen en stuur ons een leuke, grappige, creatieve foto van jullie opruimactie op. Je maakt dan kans op leuke prijzen, zoals gratis kaartjes voor het Klimbos!

De gemeente Bergen op Zoom, Cargill, Stadlander en Saver ondersteunen als partners van het Natuurpodium dit initiatief en moedigen kinderen aan om zich online aan te melden en de handen uit de mouwen te steken op vrijdag en/of zaterdag. Medewerkers van Cargill komen op vrijdagochtend zelf ook een handje helpen.

Schooldirecteuren maken schoon schip voor World Cleanup Day

Op vrijdagochtend 20 september geven basisscholen De Kreek en Lodijke, samen met de kinderopvang LPS-KOM en De Maatjes het startschot om twee dagen lang de Bergse Plaat schoon te maken.

De actie wordt op ludieke wijze geopend; De schooldirecteuren gaan onder het toeziend oog van 130 leerlingen het water op om het zwerfafval eruit te halen. Daarna gaan de groep 8-leerlingen de wijk in om op te ruimen. De opening is om 09:00u op het veld tussen de twee scholen.

De schoonmaakactie op 20-21 september  is een initiatief van de werkgroep Zwerfvuil Bergse Plaat en staat in het teken van de World Cleanup Day. Het Natuurpodium ondersteunt dit initiatief en organiseert een foto-wedstrijd voor de deelnemers.

Direct aanmelden