19 september 2020

World Clean Up Day 2020

September-maand = Schoon & Circulair-maand!

World Clean Up Day (WCD)
Op 19 september is World Clean Up Day.
Bewoners, scholen, verenigingen, groepen die zwerfvuil willen opruimen kunnen zich bij ons aanmelden op campagne@natuurpodium.nl
Wij verzorgen de opruimspullen en afvalophaal. Dit doen we i.s.m. gemeente Bergen op Zoom en Saver.
Wijkcommissies en verenigingen die verder willen gaan dan “alleen maar” opruimen en er een buurt-evenement van willen maken, kunnen we ondersteunen met educatieve activiteiten en het verbinden aan professionele organisaties. Voor scholen die een stapje verder willen gaan hebben we verdiepingslessen en workshops over afval, grondstoffen en circulaire economie.

Op onze website houden we bij wie waar gaat opruimen. Klik op www.natuurpodium.nl/locatie

Schoolproject “Clean Up Oude Molen”.
Curio-Steenspil is deze week gestart met hun project “Clean Up Oude Molen”. Wat voor zwerfvuil ligt er? Wat betekenen reststromen en-materialen voor de ondernemers in het gebied? Welke oplossingen zijn er te bedenken om zwerfvuil tegen te gaan en op te ruimen? Ondernemersvereniging Oude Molen is opdrachtgever, Saver en de individuele bedrijven zijn als uitvoeringspartner betrokken, Natuurpodium verzorgt educatieve activiteiten en begeleidt het volledige leertraject.

E-Waste-race
Tien scholen op de Brabantse Wal starten vanaf half september met het inzamelen van oud elektronisch apparatuur. Wie zamelt het meeste in? Een landelijke campagne, die door Saver naar de regio is gehaald.
Per gemeente is er op één basisschool een kick off: Bergen op Zoom (Lodijke, 14/9), Woensdrecht (Ste Marie, 15/9) en Steenbergen (Nieuwe Veste, 16/9).

Direct aanmelden