Bezoekerscentrum

Onze expositie is tijdelijk alleen geopend voor schoolklassen.

Winter-speurtochten, een Kabouterpad, GPS-speurtochten en een Vossenpad zijn wel verkrijgbaar in ons bezoekerscentrum of bij Brasserie Bozlust, waar u in het café of op het terras iets kunt drinken en eten. U kunt/hoeft niet te reserveren.

In ons bezoekerscentrum vindt u interessante objecten, leuke spellen en informatie over het Provinciaal Landschap De Brabantse Wal. Natuur en duurzaamheid staat centraal.
We hebben een vaste looprichting gemaakt. De ingang is bij de schuifdeur naast de kassa van het Klimbos. Binnen gaat u de grote tribunetrap op. Boven wordt u aan de balie ontvangen door onze  gastheer/vrouw, die u wegwijs maakt en uitleg geeft over de expositie en spellen.
De uitgang is op 1e verdieping, waar u naar beneden kunt naar het terras van Stayokay (via de wenteltrap) of naar de kassa van het Klimbos (via de brede tribunetrap).
Het bezoekerscentrum is gratis toegankelijk.

In de omliggende bossen hebben we leuke activiteiten voor alle leeftijden.

Doe met het hele gezin de Outdoor Escape (vanaf 9 jaar).

Ga op ontdekkingstocht in het bos met het Kabouterpad (1,2km), Vossenpad (1,4km), GPS-speurtochten (1 – 1,5 uur) of bosspeurtochten (1-2 km).

Ook zijn er uitgezette wandelroutes van verschillende lengtes en een Blote Voetenpad (ca 2km).

Brabants Landschap runt een bezoekerscentrum, gelegen aan het Markiezaatsmeer (Fianestraat 21). Wij verzorgen hier een belangrijk deel van het educatief programma voor Brabants Landschap en maken gebruik van deze prachtige locatie. Het is de moeite waard om te bezoeken. U zult versteld staan van de vogelrijkdom in dit gebied. Er is een rondwandeling om het bezoekerscentrum heen en een mooie wandeling naar een vogelkijkhut aan de rand van het meer.