Scholen-wedstrijd Bergen op Zoom: Tegels eruit, Planten erin (NK Tegelwippen)

Veel tuinen en geveltuinen willen meer planten! Ga jij daarvoor zorgen?

Vraag eerst of jouw school in Bergen op Zoom mee wil doen als inzamelpunt voor tegels. De tegels worden in de week van 18 mei opgehaald. De school maakt kans op een Intratuin-waardebon van €500,= voor een groener schoolplein.

Aanmelden van de school

Jouw school meldt zich aan door te mailen naar info@natuurpodium.nl. De school ontvangt dan plantbare kaarten voor de deelnemende leerlingen, een poster om het aantal tegels te turven en er wordt een datum en tijd afgesproken om de tegels op te halen. De school maakt zelf een plekje vrij om de tegels op te stapelen en wie de meeste tegels verzamelt, die wint!

Meedoen

Haal één of meer tegels of stenen uit je tuin en lever deze tussen 13 en 17 mei in op school. Je krijgt een plantbare bloemenkaart van Intratuin terug. Leg deze in je (gevel)tuin en voordat je het weet gaat deze kaart bloeien en heb jij thuis een mooi bloemenveldje.

Dat ziet er niet alleen gezellig uit. Het is ook goed voor de kleine diertjes en zorgt ervoor dat regenwater beter in de grond kan zakken.

Moedig je klasgenoten en de andere leerlingen op school aan om ook een tegel in te leveren. Hoe meer kinderen meedoen, hoe groter de kans dat jouw school wint.

Je vindt de wedstrijd-informatie ook op www.intratuinhalsteren.nl