Archieven: Campagnes

Beheer hier de Campagnes

World Clean Up Day 2020

September-maand = Schoon & Circulair-maand!

World Clean Up Day (WCD)
Op 19 september is World Clean Up Day.
Bewoners, scholen, verenigingen, groepen die zwerfvuil willen opruimen kunnen zich bij ons aanmelden op campagne@natuurpodium.nl
Wij verzorgen de opruimspullen en afvalophaal. Dit doen we i.s.m. gemeente Bergen op Zoom en Saver.
Wijkcommissies en verenigingen die verder willen gaan dan “alleen maar” opruimen en er een buurt-evenement van willen maken, kunnen we ondersteunen met educatieve activiteiten en het verbinden aan professionele organisaties. Voor scholen die een stapje verder willen gaan hebben we verdiepingslessen en workshops over afval, grondstoffen en circulaire economie.

Op onze website houden we bij wie waar gaat opruimen. Klik op www.natuurpodium.nl/locatie

Schoolproject “Clean Up Oude Molen”.
Curio-Steenspil is deze week gestart met hun project “Clean Up Oude Molen”. Wat voor zwerfvuil ligt er? Wat betekenen reststromen en-materialen voor de ondernemers in het gebied? Welke oplossingen zijn er te bedenken om zwerfvuil tegen te gaan en op te ruimen? Ondernemersvereniging Oude Molen is opdrachtgever, Saver en de individuele bedrijven zijn als uitvoeringspartner betrokken, Natuurpodium verzorgt educatieve activiteiten en begeleidt het volledige leertraject.

E-Waste-race
Tien scholen op de Brabantse Wal starten vanaf half september met het inzamelen van oud elektronisch apparatuur. Wie zamelt het meeste in? Een landelijke campagne, die door Saver naar de regio is gehaald.
Per gemeente is er op één basisschool een kick off: Bergen op Zoom (Lodijke, 14/9), Woensdrecht (Ste Marie, 15/9) en Steenbergen (Nieuwe Veste, 16/9).

Bergen op Schoondagen & Boomplantdagen – geannuleerd

BOOMPLANTDAG 15 MAART GEANNULEERD. 

Hoe belangrijk is de natuur en een schone buurt voor jou? En, net zo belangrijk, wat doe jij voor een schone buurt en voor de natuur!

In maart bieden we je graag de kans om met elkaar de natuur een handje te helpen. Kinderen die meedoen maken kans op leuke prijzen. Meer informatie over de prijsvragen komt binnenkort op deze pagina.

Meld je onderaan alvast aan. In maart gaan we allemaal aan de slag voor een schone en groene Brabantse Wal!

BERGEN OP SCHOONDAGEN  GEANNULEERD

Ga samen met je buurtgenoten of klasgenoten de straat op om dat nare zwerfvuil op te ruimen. Wij zorgen voor opruimspullen en ophaal van het afval. In iedere wijk komt een verzamelpunt voor het zwerfafval. De exacte locaties worden nog bekend gemaakt. De Bergen op Schoondagen vallen samen met de landelijke campagne NL Schoon.

BOOMPLANTDAGEN GEANNULEERD

Stel zondagochtend het ontbijt even uit en help eerst mee met het herstel van het bos. Aan de Huijbergsebaan gaan we duizenden bomen planten, die moeten zorgen voor meer biodiversiteit, een gezonder en sterker bos. Zo kunnen we blijven genieten van de natuur!

Dus…ga jij graag wandelen, hardlopen, fietsen, mountainbiken, klimmen, spelen, ravotten, klauteren of nordic walken in het bos? Dit is je kans om iets terug te doen voor ons prachtige bos!

We verzamelen bij De Nieuwe Drenck (Zuidgeest 17). Wij zorgen voor koffie, warme chocomel, koeken! En natuurlijk ook voor de bomen, scheppen en ander plantgereedschap. De Boomplantdagen vallen samen met de landelijke campagne Boomfeestdag.

Beide campagnes voeren we uit in opdracht van en in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom. Heb je vragen of ideeën, neem dan contact met ons op via campagne@natuurpodium.nl of 0164-25.63.87, b.g.g. 06-22.469.784.

Kerstbomeninzameling

Kerstbomeninzameling Bergen op Zoom                              

Tijdens de campagne ‘Groene Voornemens’ kun jij mooie prijzen winnen door kerstbomen in te leveren!

Prijsuitreiking op woensdag 15 januari, 14.00 – 15.00u bij Intratuin Halsteren.

 

Wat moet je doen?

Verzamel (met je vrienden en vriendinnen) kerstbomen en lever die op woensdag 8 januari tussen 13.00 – 16.00u in bij de verzamellocatie in jouw buurt.

Hoe kun je winnen?

Je kunt op twee manieren een prijs winnen!

 • Voor iedere boom krijg je bij de verzamellocatie een stempel. Verzamel zoveel mogelijk volle stempelkaarten. De drie teams met de meeste stempels winnen een prijs;
 • Heb je maar één of een paar bomen? Geeft niks, je kunt nog steeds winnen! Maak bij de verzamellocatie een leuke foto van jou(w team). De drie leukste foto’s winnen ook een prijs.

Hoe kan ik meedoen?

Je kan op twee manieren meedoen, zorg wel dat je dat uiterlijk maandag 13 januari doet:

 • Heb je heel veel bomen verzameld? Doe je stempelkaarten in een gesloten enveloppe en lever deze in bij de gemeente Bergen op Zoom.
  Dat kan in de hal van het Stadskantoor op de Jacob Obrechtlaan 4 of via de post:
  Gemeente Bergen op Zoom, t.a.v. Kerstbomen, Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom
  Je kunt je kaart(en) ook inleveren bij de infobalie van Intratuin Halsteren (Halsterseweg 65a)
 • Heb je een leuke foto? Stuur deze uiterlijk maandag 13 januari op naar het Natuurpodium:
  info@natuurpodium.nl.

Wat moet je niet vergeten!

Vermeld duidelijk je (groeps)naam, aantal teamleden, email-adres, telefoonnummer en de wijk /buurt waar je hebt verzameld, bij je stempelkaarten of foto.

Waar zijn de verzamellocaties?

In vrijwel iedere buurt is er één. De volledige lijst vind je op de website van de gemeente en Natuurpodium, Facebook en ook op de posters in de buurt.

Wijk Locatie Dorp Locatie
Centrum Korenmarkt Halsteren (zuidwest) Frederic de Ramlaan (gazon)
Geertruidaplein Schoolstraat / Kruisberg
Tuinwijk Pomonolaan Dal van Josafat
Noordgeest Melanendreef / Meilustweg Halsteren (Rode Schouw / Schans) Guldenroede
Meilust Ravelstraat / Gretrystraat Kannebuis
Warande Plejadenlaan / Zonneplein Halsteren Intratuin
Zeekant Lourdesplein Lepelstraat Kerkstraat (Patronaat)
Gageldonk Piusplein
Talmaplein
Bergse Plaat Laan van Hildernisse-Zuid
Zilverplevier
Markiezaten Strandkrab
Borgvliet De Brombeer (parkeerplaats)

Vragen

Heb je een vraag, stuur deze naar info@natuurpodium.nl

Belangrijke data

Woensdag 8 januari                       – kerstbomen verzamelen

Maandag 13 januari                       – stempelkaarten en foto’s ingeleverd

Woensdag 15 januari                    – Prijsuitreiking bij Intratuin

Laat zien dat je meedoet!

Als je hieronder het deelname-formulier invult, dan komt jouw team op deze campagne-pagina.

LET OP: Om mee te dingen naar de prijzen moet je apart je stempelkaarten en/of foto insturen! (zie hierboven, “Hoe kan ik meedoen?”)